علت ریزش مو بعد از 40 سالگی در زنان و مردان + علت طاسی در چهل سالگی

علت ریزش مو بعد از 40 سالگی در زنان و مردان + علت طاسی در چهل سالگی

ریزش مو در سن 40 سالگی هم در خانم ها و هم در آقایان آغاز می شود و یکی از دلایل اصلی آن، کاهش توان عمومی بدن، تضعیف سیستم ایمنی و کمبود ویتامین ها و مواد مغذی است. این کمبودها باعث می شوند پیاز مو تغذیه کافی دریافت نکند، ریشه موها ضعیف شود و در نتیجه ریزش مو افزایش پیدا کند.
ریزش مو در 40 سالگی زنان بیشتر به کم پشت شدن موها منجر می شود، ریزش مو در 40 سالگی آقایان به طاسی کامل یا ریزش الگویی در ناحیه مرکز سر بینجامد، به طوری که تنها اطراف سر مو باقی بماند. در ادامه به 5 عامل مهم در ریزش مو در این سن و همچنین بهترین روش های درمان و کنترل آن خواهیم پرداخت.

۵ علت ریزش مو در چهل سالگی

طبق آمار، حدود ۵۳٪ از مردان در دهه چهارم زندگی شان دچار ریزش موی متوسط تا شدید می‌شوند. زنان هم در این سنین، کم پشت شدن مو را تجربه می‌کنند. در واقع، ریزش مو بخشی طبیعی از روند پیری است، اما برای خیلی ها می تواند ناخوشایند و حتی تأثیرگذار بر اعتماد به نفس باشد. اما قبل از اینکه وارد مسیر درمان شوید، بهتر است دلیل این ریزش را دقیق تر بشناسید. در ادامه، با پنج عامل رایج ریزش مو پس از ۴۰ سالگی آشنا می‌شوید.

تغییرات هورمونی و تاثیر آن بر ریزش مو در 40 سالگی

اول و شایع ترین عامل بر ریزش مو در 40 سالگی تغییرات هورمونی است. دقیقا در سن 40 سالگی و دهه چهارم زندگی تغییرات هورمونی بدن شروع می شوند و همین عدم تعادل باعث ریزش مو می شود که تاثیر زیادی در تنظیم فرآیند هایی مثل سوخت و ساز، تولید مثل، خلق و خو و البته سلامت مو دارد.

هورمون های آندروژن، به‌ویژه تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT)، که به نام هورمون های مردانه می شناسید، در بدن مردان و البته زنان هم وجود دارد. تستوسترون از ۴۰ سالگی به بعد، هر سال حدود یک درصد کم می شود.DHT یا دی هیدروتستوسترون که یکی از مشتقات تستوسترون است به عنوان دشمن شماره یک فولیکول های موی سر شناخته می شود.

به همین دلیل از 40 سالگی به بعد این هورمون ممکن است کمتر شود که این خوب است اما تعادل هورمون های بدن را بهم میریزد. برای این وقتی فردی با مشکل ریزش مو به پزشک مراجعه می‌کنه، یکی از اولین آزمایش هایی که ممکنه تجویز شود، بررسی سطح DHT در بدن است. چرا؟ چون این هورمون در برخی شرایط می تواند رشد مو رو متوقف کرده و جلوی فعالیت طبیعی فولیکول ها رو بگیرد. در نتیجه، تارهای مو نازک تر شده و در نهایت به ریزش قابل توجهی منجر میشود.
داروهایی مثل فیناستراید با جلوگیری از اتصال DHT به گیرنده‌های مخصوص، روند کوچک شدن فولیکول ها را متوقف کرده و به رشد مجدد مو کمک می‌کنند.

ریزش مو 40 سالگی بر اثر کمبود ویتامین

ریزش مو 40 سالگی بر اثر کمبود ویتامین به این دلیل است که ریشه مو مواد مغذی لازم را دریافت نمیکند و فولیکول های مو ضعیف می شوند. مطالعات نشان داده‌اند که ۹۲٪ از مردم دچار کمبود حداقل یک ویتامین یا ماده معدنی هستند.

ویتامین های گروه B از جمله بیوتین و اسید فولیک در کنار ویتامین D، آهن، ویتامین C، روی، ویتامین E و منیزیم نقش مؤثری در حفظ سلامت پوست سر و مو دارند. کمبود هر کدام از این مواد می تواند به ریزش مو منجر شود.
رژیم غذایی متعادل، سرشار از این مواد مغذی، کمک می‌کند تا موها قوی و سالم رشد کنند. برای درمان این وضعیت و دریافت ویتامین های لازم و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف مدام قرص فیتو می تواند ویتامین های لازم بدن را تامین کند و یا خرید قرص پریورین استفاده منظم از آن که به طور تخصصی برای تقویت فولیکول های مو فرموله شده میتواند به طور موثر درمان ریزش موی که بر اثر کمبود ویتامین است را انجام دهد.

عوامل ژنتیکی موثر بر ریزش مو در دهه چهارم زندگی

ریزش مو بر اثر ژنتیک و وراثت که در الگوی طاسی مردانه (MPB) و زنانه (FPB) ظاهر می شود، به‌شکل الگوهای مشخص و قابل پیش بینی است. MPB معمولاً با عقب نشینی خط رویش مو به صورت حرف M در جلوی سر از دهه ۲۰ یا ۳۰ شروع می‌شود. در مقابل، FPB اغلب بعد از یائسگی و با باز شدن فرق سر همراه است.

برای درمان ریزش موی ارثی، کاشت مو گزینه‌ای کاملاً موثر است. با استفاده از دو روش FUE (استخراج واحد فولیکولی) و FUT (پیوند واحد فولیکولی) فولیکول های سالم را از ناحیه اهدا کننده، معمولاً پشت یا کناره های سر، برداشته و به ناحیه دچار ریزش پیوند زده می شود. در FUE ، فولیکول ها به‌صورت تکی استخراج می‌شوند، در حالی که در FUT، نوار باریکی از پوست سر برداشته می‌شود و فولیکول‌ها از آن استخراج می‌گردند.

ریزش مو به دلیل مشکلات تیروئیدی

ریزش مو به دلیل مشکلات تیروئیدی در زنان 5 تا 8 برابر مردان به ویژگی در دوران یائسگی است به طور کلی بیش از ۱۲٪ از جمعیت در طول عمرشان با یکی از اختلالات تیروئید مواجه می شوند.

تیروئید، غده‌ای پروانه ای شکل در جلوی گردن است که در کنترل دمای بدن، ضربان قلب و سوخت و ساز نقش دارد. پرکاری تیروئید منجر به تولید بیش از حد هورمون شده و رشد مو را بیش از حد تسریع می‌کند؛ در نتیجه موها نازک، شکننده و کم دوام می شوند.

در مقابل، کم کاری تیروئید باعث کاهش سطح هورمون شده و چرخه طبیعی رشد مو را مختل می‌کند. این وضعیت معمولاً با نازک شدن سراسری مو همراه است. خوشبختانه با درمان و تنظیم سطح هورمون تیروئید، امکان بازگشت به چرخه طبیعی رشد مو وجود دارد.

استرس با بیشترین تاثیر در ریزش مو در 40 سالگی

استرس از زندگی روزانه ما دور نیست، چه این فشار از محل کار باشد، چه از روابط خانوادگی یا نگرانی های سلامتی، استرس یک همراه همیشگی برای بسیاری از ماست.

تحقیقات نشان داده‌اند که استرس می‌تواند باعث افزایش سطح کورتیکوسترون شود و این هورمون رشد مو را قطع میکند. استرس حتی می تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند تا به اشتباه به فولیکول های مو حمله کند.

فعالیت‌هایی مثل مدیتیشن، یوگا یا حتی پیاده روی آرام در طبیعت، می‌توانند به کنترل استرس و حفظ سلامت بدن و موی شما کمک کنند. با کاهش فشارهای روزمره، بدن‌تان و البته خط رویش موهایتان از شما قدردانی خواهند کرد.

روش های کنترل و درمان ریزش مو در 40 سالگی

یکی از بهترین روش های کنترل و درمان ریزش مو در 40 سالگی چه در خانم ها و چه در آقایان مصرف مکمل های تقویتی مو است که میتواند با تامین مواد مغذی مورد نیاز سر برای رشد مو و محکم شدن ریشه و پیاز مو از ریزش آن جلوگیری کند. البته شما میتوانید با خوردن مواد غذایی مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیاز های بدن به ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز تامین کنید اما این فرایند با توجه به اینکه در دهه چهارم زندگی هستید زمانبر است و به زودی در آستانه ریزش مو میانسالی قرار میگیرد. پس باید خیلی سریعتر این مواد مغذی مورد نیاز را بدن شما دریافت کند. برای حفظ سلامت مو در ۴۰ سالگی، استفاده از قرص فیتو به دلیل ترکیبات گیاهی و آنتی‌اکسیدانی‌اش، با تقویت کراتین‌سازی و کاهش اثرات پیری، ریزش مو را کاهش داده و بیشتر برای خانم‌ها توصیه می‌شود.
در مقابله با ریزش موی هورمونی یا ارثی در سن ۴۰ سالگی، مصرف قرص پریورین با تغذیه فولیکول‌ها و تقویت رشد مو مؤثر بوده و هم برای آقایان و هم خانم‌ها مفید است.
برای تقویت ریشه مو و افزایش ضخامت آن در دهه چهارم زندگی، قرص هیرتامین با داشتن بیوتین و ویتامین‌های گروه B، از ریزش مو جلوگیری کرده و در خانم‌ها اثربخشی بیشتری دارد.

جمع بندی

در سن ۴۰ سالگی، با شروع روند طبیعی پیری و تغییرات هورمونی، ریزش مو برای بسیاری از خانم‌ها و آقایان به یک نگرانی جدی تبدیل می‌شود. همان‌طور که در این مطلب بررسی کردیم، عوامل مختلفی از جمله کمبود ویتامین، تغییرات هورمونی، ژنتیک، اختلالات تیروئیدی و حتی استرس مزمن می‌توانند باعث ضعیف شدن ریشه مو و افزایش ریزش آن شوند.
همچنین سه قرص تخصصی و مفید برای کنترل ریزش مو در دهه چهارم زندگی معرفی کردیم که برای تهیه این دارو های خارجی با اطمینان از اصالت کالا بهترین مرجع خرید شما آمازون است و بامازون این امکان را در ایران برای شما فراهم کرده است و کافیست همین حالا محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.